top of page

Error messages will show here

Novčane uplate se vrše na žiro račun: 520-9194-41

Volonteri Crne Gore, započeli su poduhvat vrijedan pažnje, podrške i sudjelovanja svih onih dobronamjernih, koji će da prepoznaju ciljeve i smisao obimnih i zahtjevnih zadataka, koje smo postavlili ispred sebe, a u sklopu jedinstvenog projekta, naslovljenog kao:

 

Velika akcija prikupljanja pomoći za socijalno ugroženu djecu, pod sloganom:

KO TO TAMO NEMA, A NAS IMA?


Glavna smjernica ove, najnovije, aktivnosti jeste pribavljanje velike količine osnovnih životnih namirnica, svakog mjeseca, kako bi se iste, precizno i u kontinuitetu, dopremale do djece, suočene sa siromaštvom.


Naravno da je akcenat stavljen na najvažniji, odnosno segment od vitalnog značaja za zdravlje i razvoj, upravo u uzrastu onih, na koje, ovim putem, osim same pomoći, želimo i da skrenemo pažnju šire javnosti u Crnoj Gori.


Zbog svega navedenog, od ključnog značaja, za kvalitetno i uspješno ispunjavanje potreba, ovih mališana, svakako je i pribavljanje novčanih sredstava, koja bi se, nakon detaljnih upoznavanja sa uslovima u kojima žive, usmjeravala na ono što im je neophodno, ili najpotrebnije, od prehrambenog, higijenskog i odjevnog, preko školskog i obrazovnog, za svakodnevno, pristojnije i humanije građansko življenje.


U prvoj fazi, trajanja projekta, planirano je da se obiđe više desetina porodica, iz navedene kategorije. S toga će Volonteri Crne Gore, prije svega u saradnji sa svim opštinskim Centrima za socijalni rad, raditi na pribavljanju preciznih podataka, adresa i kontakata, kako bi se uvjerili u stvarno stanje i najvažnije potrebe, korisnika socijalnih davanja, a putem "online" i svih drugih poziva, naše posjete bi se usmjeravale i ka onima, koji su, iz bilo kog razloga, negdje zaobiđeni, a teškog su imovnog statusa.


U cilju bržeg i sveobuhvatnijeg djelovanja, zamišljeno je da što veći broj, određenih organizacija, odnosno poslovnih kompanija, pruži potrebnu logistiku ovoj humanoj Akciji.


Među takvima, posebno, prepoznajemo i očekujemo saradnju onih, koji bi, podstaknuti solidarnošću, predusretljivo odobrili da u maloprodajnim i sličnim objektima, koje posjeduju, postavimo, vrlo reprezentativne i pažljivo stilizovane kutije, namijenjene isključivo za ovaj projekat i koje bi služile svrsi, da dobronamjernim građanima, prilika da pomognu, bude, olakšana i "s ruke".

NAPOMENA:

Od ukupne sume uplata se oduzimaju troškovi provizija banaka i troškovi kampanje (trošak Viber poruke, SMS poruke, trošak kampanje). 

bottom of page