top of page
  • Admin

ERSTE BANKA ZA NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE DONIRALA 5.287 EURA.Erste banka i njeni zaposleni donirali su 5.287 EUR za kupovinu novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica, a u sklopu akcije koju smo pokrenuli 9. decembra. Novac su sakupili na Erste dobrotvornom doručku. „Želim da se zahvalim Erste banci i njenim zaposlenim na izuzetnom doprinosu pruženom u cilju uspješne realizacije humanitarne akcije prikupljanja novogodišnjih paketića za 3.000 djece u stanju socijalne potrebe. Zahvalni smo na prepoznavanju našeg truda, vizije i napora da priuštimo radost mališanima u susret novogodišnjim i božićnim praznicima. Zajedničkim snagama uspjeli smo prenijeti glavnu poruku naše akcije – Praznici i radost pripadaju svakom djetetu u Crnoj Gori.” izjavila je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.


Došen zahvaljuje i ostalim društveno odgovornim kompanijama i građanima koji su do danas uzeli učešće. “Hvala i ostalim partnerima i građanima na učešću. Prikupili smo značajan iznos donacija, a nadamo se da ćemo do 25. decembra do kad traje akcija imati sredstva za kupovinu 3.000 paketića. Neki građani su uzeli učešće kupovinom poklona za djecu, koje su preuzeli naši volonteri. Pozivam još jednom sve zainteresovane da podrže akciju, jer će mališanima značiti naša pažnja i pomoć.” – ističe Došen.Ukupno 26 zaposlenih je kuvalo i posluživalo hranu na Erste dobrotvornom doručku koji je održan u upravnoj zgradi Banke, a skoro 180 zaposlenih Erste banke iz više gradova, „kupovalo“ je doručak dobrotvornim prilogom i glasalo za aktivnost koja će dobiti finansijsku podršku. Za svaki euro koji su zaposleni donirali, Erste banka je usmjerila dodatni euro, uz početni iznos donacije koji je banka izdvojila za svakog prijavljenog kuvara. „Na najljepši način završavamo poslovnu godinu, tradicionalnim Erste dobrotvornim doručkom, u duhu dijeljenja, dobročinstva i prazničnih radosti. Nakon dvije godine pauze, ponovo smo mogli da održimo Erste dobrotvorni doručak u upravnoj zgradi i da se okupimo na jednom mjestu, na radost kolega koje su ovog puta bile i najdarežljivije – prikupili smo rekordan iznos dobrotvornih priloga od 2017. godine od kada organizujemo ovaj događaj. Kolege su odlučile da podržimo aktivnost Fondacije Volonteri Crne Gore koja će se pobrinuti da radost praznika ne zaobiđe djecu iz socijalno osjetljivih kategorija“, rekla je Dragana Crvenica, direktorica Službe komunikacija u Erste banci.


Erste banka od 2017. godine organizuje Dobrotvorni doručak za zaposlene, na kojem je do sada sakupljeno ukupno oko 19,5 hiljada eura donacija koje su usmjerene na brojne plemenite inicijative.


S poštovanjem,

Fondacija Volonteri Crne Gore

40 views0 comments

コメント


bottom of page