top of page

FONDACIJA OBILJEŽILA DAN DOBRIH DJELA SA NAJMLAĐIM SUGRAĐANIMA

Fondacija Volonteri Crne Gore je, u saradnji sa ADP Zid-om, obilježila Dan dobrih djela edukacijom mališana iz VJ “Zvjezdica”, u Nikšiću, o značaju volonterskog rada.“Kroz edukativnu radionicu i interaktivne aktivnosti i igre, potrudili smo se da našim najmlađim sugrađanima objasnimo važnost pružanja pomoći drugima, i širenja ljubaznosti u svojoj zajednici. Radionica je bila osmišljena kako bi djeci pružila priliku da shvate koliko je važno biti dio pozitivnih promjena oko njih. Kroz priču, igre i kreativne zadatke, mališani su naučili kako i oni, tako mali, mogu postati volonteri, i kako činovi dobrote mogu imati veliki uticaj na druge ljude”, izjavila je Jelena Baltić iz Fondacije Volonteri Crne Gore.


Fondacija se dugi niz godina, pored svoje prioritetne oblasti, pružanje pomoći za socijalno ugroženi dio stanovništva Crne Gore, fokusira i na edukaciju i podsticanje veće uključenosti djece i mladih u volonterskim aktivnostima.


“Edukativne aktivnosti poput ove su značajne za formiranje vrijednosti kod djece već od najmlađeg uzrasta. Uz pomoć vaspitačica iz VJ “Zvjezdica”, mališani su naučili šta je to volonterizam, ko može biti volonter i zašto je volonterizam važan. Djeca su pokazala veliko interesovanje i entuzijazam tokom radionice, a kao simbol zahvalnosti za njihovu spremnost da se uključe i učine dobro dijelo, svako dijete je dobilo poklončić. Mališanima je jedan od najzanimljivijih djelova radionice bila dodjela ličnih zadataka dobrih djela za svakog od njih. Zadaci su osmišljeni kako bi djeca imala priliku da primjene naučene lekcije i postanu aktivni mali volonteri u zajednici. Ključni cilj Fondacije je bio da mališani, kroz radionicu, shvate suštinu današnjeg slogana – Kako je lijepo biti dobar”, zaključila je Baltićeva.

2 views0 comments

Σχόλια


bottom of page