top of page

FONDACIJA VOLONTERI CRNE GORE ODRŽALA RADIONICU O ZNAČAJU VOLONTERIZMA

"Ključni cilj nam je bio da kroz prezentaciju polaznike Access programa prvenstveno informišemo o značaju volonterizma, i da ih motivišemo da se aktivno angažuju u svojim zajednicama."Fondacija Volonteri Crne Gore je, u saradnji sa Access timom, u Američkom uglu (KIC “Budo Tomović”) održala radionicu o značaju volonterizma i njegovom uticaju na cjelokupnu zajednicu.


“Kroz edukativnu radionicu polaznici Access programa, učenici I i II razreda srednjih škola iz opština: Zeta, Tuzi, Danilovgrad i Podgorica, su imali priliku da se informišu o važnosti volonterskog rada, odabiru i organizaciji volonterskih akcija, benefitima koje volontiranje donosi i kako oni mogu pomoći, kao i kako sami mogu organizovati i pokrenuti akciju pomoći.” – izjavila je Jelena Baltić iz Fondacije Volonteri Crne Gore.


Fondacija se dugi niz godina, pored svoje prioritetne oblasti, pružanje pomoći za socijalno ugroženi dio stanovništva Crne Gore, fokusira i na edukaciju i podsticanje veće uključenosti djece i mladih u volonterskim aktivnostima.


“Ključni cilj nam je bio da kroz prezentaciju polaznike Access programa prvenstveno informišemo o značaju volonterizma, i da ih motivišemo da se aktivno angažuju u svojim zajednicama. Istakli smo kako volontiranje nije samo altruistički čin, već i prilika za lični razvoj i sticajne brojnih vještina koje im mogu koristiti tokom cijelog života.” – naglašava Baltićeva.


“Poseban naglasak stavljen je na to kako volontiranje može doprinijeti izgradnji boljeg društva, te kako svaki pojedinac ima moć da bude promjena koju želi vidjeti u svijetu.” – zaključuje Jelena Baltić.

 

3 views0 comments

Comments


bottom of page