top of page

Fondacija Volonteri podijelila 150 paketa pomoći za ugrožene porodice u Nikšiću

Updated: Jun 7

Fondacija Volonteri Crne Gore podijelila je pakete pomoći za 150 socijalno ugroženih porodica iz Nikšića.

„Volonteri su u prethodnih par dana obišli 150 socijalno ugroženih porodica iz Nikšića, kako bi im uručili pakete pomoći. Pomoć je obuhvatala osnovne životne i prehrambene namirnice i garderobu. Prednost su imali korisnici materijalnog obezbjeđenja, starija lica i pripadnici RE zajednice. Takođe, naglasila bih da su pomoć dobila i lica koja nisu korisnici materijalnog obezbjeđenja, a žive u jako lošim uslovima”, kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Nažalost, kako je navela, postoji veliki broj lica koja žive na rubu egzistencije, bez krova nad glavom, lošeg zdravstvenog stanja, a ne mogu ostvariti pravo na materijalno obezbjeđenje zbog zakonskih ograničenja koja nisu u skladu sa realnim životom i potrebama najugroženijih.

“Neophodno je da građani imaju minimalne uslove za dostojanstven život, da imaju smještaj, hranu, vodu, struju i najosnovnije za život. Potrebno je da predstavnici institucija obiđu porodice, kako bi se na terenu uvjerili kako žive socijalno ugrožene kategorije građana”, izjavila je Došen.

Ona ističe da se Volonteri Crne Gore od osnivanja bave aktivnim pružanjem pomoći i podrške najugroženijim kategorijama društva.

“Fondacija se od osnivanja bavi pružanjem pomoći najugroženijama. Naš rad najviše podržavaju građani i firme koje su našem društvu primjer društveno odgovornog poslovanja. Upravo ovih 150 paketa pomoći obezbijedili smo uz pomoć građana i d.o.o. 'Baćović', kojima se od srca zahvaljujemo na pruženom povjerenju i podršci našim korisnicima. Zahvaljujemo se i kolegama iz Crvenog krsta Nikšić na izuzetnoj saradnji. Najbitnije je da pomoć dobiju ljudi kojima je ista najpotrebnija, zato je neophodno da sarađujemo sa organizacijama koje aktivno rade na terenu. Na kraju, najveće hvala volonterima Fondacije koji su uvijek prva ruka podrške najugroženijima”, zaključila je Došen.


15 views0 comments

Comments


bottom of page