top of page
  • Admin

Pavićević za ADRIU: “Ko to tamo nema, a nas ima” – pomoć za siromašnu djecu Fondacija Volonteri Crne

Fondacija Volonteri Crne Gore pokrenula je veliku humanitarnu akciju za djecu kojoj je potrebna pomoć za liječenje i djecu iz socijalno ugroženih porodica, pod sloganom: „Ko to tamo nema, a nas ima“. Cilj akcije je da se prikupi 30.000 eura, a zainteresovani novac mogu donirati putem web sajta volontericrnegore.me.





Cilj akcije je da se za 300 djece iz socijalno-ugroženih porodica obezbijedi novčana pomoć u iznosu od 100 eura. Prema riječima projekt menadžera u Fondaciji Volonteri Crne Gore Mirka Pavićevića, prikupljeno je 50 odsto sredstava. “Koristim priliku da se zahvalim svim fizičkim i pravnim licima koji iz dana u dan doniraju sredstva. Mi smo prikupili već nekih 50% potrebnih sredstava, i sada idemo ka tome da skupimo sve što je potrebno kako bismo imali uspješnu akciju. Dosada, za ovaj period od 10 godina koliko postojimo, ovo će biti jedna od najvećih akcija Fondacije Volonteri Crne Gore, međutim, moram pomenuti i to da mi svakoga mjeseca za 100 porodica na teritoriji Crne Gore obezbjeđujemo osnovne namirnice za život”, navodi on.

Pavićević ističe da je Fondacija Volonteri Crne Gore dosada imala veliki broj uspješno realizovanih humanitarnih akcija. “Mi nijesmo organizacija koja skuplja volontere i pruža servis ostalim organizacijama. Mi smo prije svega humanitarna organizacija, a naš primarni cilj je zaštita socijalno ugroženog stanovništva. Jedna smo od prvih organizacija koja je uspjela za našeg prijatelja Iliju Bulajića u rekordnom roku od 10 dana da prikupi sva sredstva za njegovu operaciju. Za našeg malog prijatelja Vasilija Ćuzovića uspjeli smo da sakupimo preko 25 000 eura za liječenje. Naš posao se zasniva na tome da pomažemo onda kada je to potrebno”, dodaje. Akcija je počela 1. septembra, a završava se 5. decembra na Međunarodni dan volontera, kada Foncaija Volonteri Crne Gore obilježava 10 godina postojanja. Zainteresovani za učešće u ovoj akciji sredstva mogu donirati putem sajta volontericrnegore.me, na kojem postoji odjeljak za plaćanja putem kartica.

77 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page