top of page

Volonterstvo (volonterizam, volontiranje) neprofitna je i neplaćena aktivnost kojom pojedinci , samostalno ili u okviru neke grupe ili organizacije, doprinose dobrobiti svoje zajednice ili cijelog društva. Volontiranje uključuje i pokušaje suzbijanja siromaštva i pomoći u sprečavanju i zaustavljanju sukoba.

"Volonterstvo (ili dobrovoljni rad) jedan je od kamena temeljaca civilnog društva jer oživljava najplemenitija stremljenja čovječanstva: zauzimanje za mir, slobodu, mogućnost izbora, sigurnost i pravičnost za sve ljude."

Želiš biti volonter? Prijavi se odmah

Volonterski socijalni servis je namijenjen socijalno-ugroženim društvenim grupama. Misija Volonterskog socijalnog servisa je pružanje pomoći onima kojima je pomoć neophodna. Svakog mjeseca Volonteri Crne Gore, kroz djelovanje Volonterskog socijalnog servisa, dodjeljuju hranu i osnovne životne namirnice za preko 30 porodica.

Želiš postati korisnik Volonterskog socijalnog servisa? Prijavi se odmah

Volonteri Crne Gore, u okviru projekta "I ja sam vaš drug", realizuju obuku za volontere, a koja se tiče rada sa djecom ometenom urazvoju. Obuku će držati akreditovani treneri, koji imaju višegodišnje iskustvo u ovoj oblasti. Obuka će se realizovati u avgustu ove godine.

Za više informacija idite na sledeći link

 

 

GET INVOLVED

O volonterizmu

Volonterski socijalni servis

Obuke

bottom of page