top of page

PODIJELJENO 100 PAKETA POMOĆI ZA 50 SOCIJALNO UGROŽENIH PORODICA

Fondacija Volonteri Crne Gore podijelila je sto paketa pomoći za pedeset socijalno ugroženih porodica sa osnovnim životnim i prehrambenim namirnicama, u vrijednosti od cca pedeset eura."Prema poslednjim podacima, u Crnoj Gori, skoro svaki četvrti građanin živi u riziku od siromaštva. Svjedoci smo naglog porasta cijena koji utiče na svakog pojedinca, što nas podstiče na još veću građansku empatiju prema onima koji su se, i prije inflacije, nalazili u stanju socijalne potrebe. Pojedinci i porodice se svakodnevno bore sa nemogućnošću zadovoljavanja osnovnih potreba, a glavni motiv akcije je makar malo ublažiti već postojeću lošu situaciju”, ističe Jelena Baltić.


Primarni cilj Fondacije je pružanje podrške i pomoći onima kojima je najpotrebnija.


"Uz pomoć građana i društveno odgovornih kompanija, Fondacija u kontinuitetu organizuje mnogobrojne akcije prikupljanja i podjele neophodnih sredstava za zadovoljavanje elementarnih potreba građana", dodaje se.


“Važno je napomenuti da je realizacija ove akcije moguća zahvaljujući velikom broju volontera i donatora koji su se angažovali. Ovim putem zahvaljujemo 'Baćović' d.o.o., kompaniji koja je donirala hiljadu kilograma brašna i na taj način pružila pomoć sugrađanima koji su u stanju socijalne potrebe. Solidarnost i spremnost građana da pomognu su ključni faktori u ostvarivanju pozitivnih promjena u zajednici. Iako su već urađene velike stvari u pružanju pomoći, još uvijek ima mnogo posla pred nama, ali uz nastavak ovakvih aktivnosti i podršku sugrađana i organizacija možemo zajedno napraviti razliku u životima socijalno ugroženih,” napominje Baltić.


Naglasili su da je zbog velikog broja ljudi koji žive na rubu siromaštva, svaka pomoć dobrodošla.


“Svaka donacija, bez obzira na njen iznos, može napraviti promjenu u životima onih kojima je najpotrebnija. Svi građani koji su u mogućnosti mogu donirati putem sajta www.volontericrnegore.me ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520-9194-41"

2 views0 comments

Comments


bottom of page