top of page

PODIJELJENO 105 PAKETA POMOĆI ZA SOCIJALNO UGROŽENE POJEDINCE I PORODICE IZ NIKŠIĆA, ŠAVNIKA, PODGORICE I BARA

Fondacija Volonteri Crne Gore, uz pomoć građana i biznis partnera, uspjela je obezbijediti i

distribuirati 105 paketa pomoći za socijalno ugrožene pojedince i porodice iz opština Nikšić, Šavnik, Podgorica i Bar. Cilj akcije bio je olakšavanje tereta inflacije koji je na građanima, i pružanja osjećaja zajedništva.Fondacija Volonteri Crne Gore realizovala je humanitarnu akciju pod sloganom “Vaskrs za sve!”. Ova inicijativa je imala za cilj pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije, u vidu paketa pomoći sa osnovnim životnim i prehrambenim namirnicama, u vrijednosti cca 55 evra.


“Fondacija Volonteri Crne Gore, uz pomoć građana i biznis partnera, uspjela je obezbijediti i distribuirati 105 paketa pomoći za socijalno ugrožene pojedince i porodice iz opština Nikšić, Šavnik, Podgorica i Bar. Cilj akcije bio je olakšavanje tereta inflacije koji je na građanima, i pružanja osjećaja zajedništva. Ukupna vrijednost donacije je cca 5.750 evra. Želimo da se zahvalimo svim volonterima i donatorima koji su omogućili realizaciju ove akcije, a posebnu zahvalnost dugujemo VKM Solution d.o.o., iz Danilovgrada, na donaciji u vidu 500 kg brašna za socijalno ugrožene građane Crne Gore.” izjavila je Ana Radonjić iz Fondacije Volonteri Crne Gore.


Primarni cilj Fondacije je pružanje podrške i pomoći onima kojima je najpotrebnija. Uz pomoć građana i društveno odgovornih kompanija, Fondacija u kontinuitetu organizuje mnogobrojne akcije prikupljanja i podjele neophodnih sredstava za zadovoljavanje elementarnih potreba građana.


“Želimo da ovim putem informišemo javnost da ćemo tokom druge polovine tekuće godine, uz pomoć najvećeg donatora Fondacije, EPCG AD Nikšić, realizovati niz aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje sistema elektronskog prikupljanja donacija. Navedene aktivnosti će omogućiti Fondaciji da u povećanom obimu pruži pomoć socijalno ugroženim kategorijama Crne Gore. Takođe, planiramo različite vrste edukacija aktivnih volontera, kako bi kvalitet usluga koje pružamo bio na još većem nivou. EPCG AD Nikšić je prepoznala naš rad za opštu dobrobit, tj. bolje uslove života ugroženih građana, na čemu im se ovim putem zahvaljujemo.” - ističe Ana Radonjić.


Iz Fondacije navode da im se svakodnevno obraća veliki broj pojedinaca i porodica koji žive u siromaštvu, što ukazuje da je kvalitet njihovog života na niskom nivou i da je potreban adekvatan odgovor cjelokupne zajednice.


“Svakodnevno nas građani kontaktiraju molbama za pružanje pomoći u vidu hrane i novca. Broj poziva se svakodnevno povećava, što zabrinjava, jer ukazuje da je sve veći broj građana u stanju socijalne potrebe. Najveći broj poziva dolazi od građana iz opština Nikšić, Šavnik, Podgorica, Bar i Berane. Pozivamo sve koji su u mogućnosti da pruže svoj doprinos u novcu, hrani, odjeći, kako bismo zajedno nastavili pružati podršku onima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Svi građani koji su u mogućnosti mogu donirati putem sajta www.volontericrnegore.me ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520- 9194-41.” – zaključuje Radonjić.


S poštovanjem,

Fondacija Volonteri Crne Gore

4 views0 comments

Comments


bottom of page