top of page

POSTANI MJESEČNI DONATOR - DONIRAJ I TI!

Fondacija Volonteri Crne Gore je u okviru projekta “Volontersko – socijalni centar Crne Gore”, a uz podršku Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, omogućila priliku svim građanima Crne Gore da postanu mjesečni donatori. Ovim putem, olakšan je proces online doniranja od strane zainteresovanih lica, i omogućena je trajna podrška, primarno djeci, ali i ostalim korisnicima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.


Fondacija Volonteri Crne Gore radi na implementaciji projekta “Volontersko – socijalni centar Crne Gore”, podržanog od strane zlatnog donatora - Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić. Ključni cilj ovog projekta je unaprijeđenje usluga socijalno - ugroženim kategorijama stanovništva u Crnoj Gori.

“Prema posljednjim podacima, Crna Gora je u velikoj mjeri pogođena porastom siromaštva, koje prijeti svakom trećem djetetu i svakom petom građaninu Crne Gore. S obzirom na trenutno stanje, neophodna je društvena odgovornost cijelokupnog društva i hitnost zajedničkog reagovanja. Fondacija Volonteri Crne Gore je u okviru projekta “Volontersko – socijalni centar Crne Gore”, a uz podršku Elektroprivrede Crne Gore AD Nikšić, omogućila priliku svim građanima Crne Gore da postanu mjesečni donatori. Ovim putem, olakšan je proces online doniranja od strane zainteresovanih lica, i omogućena je trajna podrška, primarno djeci, ali i ostalim korisnicima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Građani i članovi biznis zajednice Crne Gore sada mogu na jednostavan način bez utroška puno vremena, a što je najvažnije na bezbjedan način u smislu podataka, postati mjesečni donator Fondacije. Željeli smo da omogućimo kontinuitet u vezi sa našim donatorima, a na taj način i omogućimo trajnu podršku našim korisnicima.” izjavila je Ana Radonjić.

Iz Fondacije ističu da je planirana vrijednost projekta nešto manja od 80.000 evra, a značajan dio je obezbijeđen od njihovih stalnih donatora.

“Ovom prilikom bi se željeli zahvaliti našem zlatnom donatoru – Elektroprivredi Crne Gore AD Nikšić, na podržanoj implementaciji projekta, u vidu novčanih sredstava u iznosu od 20.000 evra,  i Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu na donaciji 5.000 evra za ovu svrhu, kao i svim ostalim donatorima iz Crne Gore i drugih država. Još uvijek nije prikupljen cjelokupan planirani iznos, međutim, trudićemo se da svaku aktivnost realizujemo u cjelosti, garantujući rezultate koje smo postavili, uz sopstvene pojačane napore. Bitno je napomenuti da ovo nije jedina aktivnost projekta, već da su planirani i ostali koraci ka stvaranju platforme prema potrebi našeg djelovanja, edukacije volontera i realizacija kampanje - Doniraj i ti!.”

Iz Fondacije pozivaju građane Crne Gore da se pridruže njihovoj humanitarnoj misiji za pružanje pomoći socijalno ugroženom djelu stanovništva Crne Gore, bez obzira na njihovo porijeklo i okolnosti.

“Zajedno možemo napraviti značajan uticaj na živote naših prijatelja, članova porodice i komšija koji se bore sa najvećim izazovom današnjice: SIROMAŠTVOM. Pozivamo građane da postanu mjesečni donatori kako bi omogućili da djeca i ostali građani Crne Gore svakog mjeseca imaju elementarne uslove za život. Završila bih sloganom naše kampanje Doniraj i ti!.” ističe Radonjić.

Minimalni iznos mjesečne donacije je 2 evra, a razlog postavljanja donje granice jesu troškovi provizija i ostalih obveza koji ne mogu biti svrsishodni za manje iznose od omogućenog, naveli su iz Fondacije.

Svi građani koji su u mogućnosti mogu postati mjesečni donator putem sledećeg linka: https://www.volontericrnegore.me/mjesecni-donator, ali i uplatiti jednokratnu donaciju putem sajta www.volontericrnegore.me ili uplatom na žiro račun Fondacije Volonteri Crne Gore: 520-9194-41.

158 views0 comments

Comments


bottom of page