top of page
  • Admin

Velika humanitarna akcija

Poštovani,


Volonteri Crne Gore, su od 2018. započeli poduhvat vrijedan pažnje, podrške i sudjelovanja svih onih dobronamjernih, koji će da prepoznaju ciljeve i smisao obimnih i zahtjevnih zadataka, koje smo postavlili ispred sebe, a u sklopu jedinstvenog projekta, naslovljenog kao:


Velika humanitarna akcija za djecu kojoj je potrebna pomoć za liječenje i socijalno ugroženu djecu, pod sloganom:

KO TO TAMO NEMA, A NAS IMA?
Glavna smjernica ove, najnovije, aktivnosti jeste pribavljanje pomoći za liječenje naših sugrađana posredstvom kao i prikupljanje velike količine osnovnih životnih namirnica, svakog mjeseca, kako bi se iste, precizno i u kontinuitetu, dopremale do djece, suočene sa siromaštvom.

Naravno da je akcenat stavljen na najvažniji, odnosno segment od vitalnog značaja za zdravlje i razvoj, upravo u uzrastu onih, na koje, ovim putem, osim same pomoći, želimo i da skrenemo pažnju šire javnosti u Crnoj Gori.

Zbog svega navedenog, od ključnog značaja, za kvalitetno i uspješno ispunjavanje potreba, ovih mališana, svakako je i pribavljanje novčanih sredstava, koja bi se, nakon detaljnih upoznavanja sa uslovima u kojima žive, usmjeravala na ono što im je neophodno, ili najpotrebnije, za njihovo liječenje do prehrambenog, higijenskog i odjevnog, preko školskog i obrazovnog, za svakodnevno, pristojnije i humanije građansko življenje.

U proteklih godinu dana smo imali više akcija u kojima smo prikupili više desetina hiljada eura za liječenje djece i odraslih, a na mjesečnom nivou prikupljamo osnovne životne namirnice za preko 150 mališana iz opštine Nikšić.

Želimo da istaknemo da u septembru organizacija navršava, jubilej 10 godina od osnivanja, a povodom jubileja sprovodimo veliku humanitarnu akciju u kojoj planiramo podijeliti pomoć za oko 300 djece kojoj je potrebna pomoć za liječenje i djeci teškog materijalnog stanja, za šta je neophodno preko 30.000 eura.


Molimo sve ljude dobre volje da podrže našu akciju.


3,999 views0 comments

Kommentare


bottom of page