top of page

Volim, učim i želim pomoći, jer stariji je moj drug

 

Projekat "Volim, učim i želim pomoći, jer stariji je moj drug" je realizovan u periodu od 1.08.2014. do 20.11.2014. godine. Projekat je imao za cilj da se kroz promociju filantropije, promoviše humanost i humanitarni rad, da se mladi edukuju o važnosti humanosti i humanitarnog rada kao najbitnijeg pokazatelja filantropije. Takođe, cilj projekta je bio da prikupimo sredstva za pokretanje fonda "65+", koji ima za cilj prikupljanje sredstava za pomoć starim i nemoćnim licima na teritoriji opštine Nikšić, kroz volonterski klub sa imenom naše organizacije. Ideja koju smo željeli da sprovedemo ovim projektom jeste da uključimo što veći broj mladih ljudi da humano i volonterski pomažu starim i nemoćnim licima, te da budu njihovi novi prijatelji. Kroz aktivnosti promocije filantropije edukovali smo mlade ljude o potrebi humanosti kod čovjeka i o potrebi humanitarnog rada. Sama realizacija naših aktivnosti mladima je dala mogućnost da se kreativno izraze, te urede društveni život po svom nahođenju. Ključne aktivnosti realizovane ovim projektom su sljedeće:

  • Šest radionica u četiri osnovne i dvije srednje škole na temu „Humanost i humanitarni rad -  potreba društva“;

  • Javna tribina ( zainteresovani građani, podmladak političkih partija, NVO-i, radnici i direktor Centra za socijalni rad, presjednik Opštine Nikšić, volonteri) – „Nikšić  u humanitarnom radu i filantropiji“;

  • Javna i medijska kampanja;

  • Predstava – „Stari je moj drug“.

Partneri na ovom projektu su bili: JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Šavnik i Plužine, Fondacija "Ćano Koprivica", Ministarstvo prsvjete i nauke Crne Gore.

 

 

 

 

 

bottom of page