top of page

Počela implementacija programa personalnih asistenata

Implementacija program personalnih asistenata počela je 01. septembra, a Volonteri Crne Gore su zaposlili na 3 mjeseca četiri personalna asistenta, koji rade sa djecom sa smetnjama u razvoju van školskih aktivnosti.

Volonteri Crne Gore dodijelili donaciju JZU Opšta bolnica Nikšić

Volonteri Crne Gore su 30. avgusta donirali JZU Opšta bolnica Nikšić invalidska kolica, jedan par štaka i dušek za dekubitis, a koje smo dobili od Milice Radovanović, kojom se ovim putem zahvaljujemo.

Održan performans i press konferencija na kojoj je izloženo pravo stanje volonterizma u Crnoj Gori

Volonterizam u Crnoj Gori se nalazi u veoma teškoj situaciji. Na to smo ukazali danas, 12.08.2016. godine, performansom i press konferencijom, koja je održana na Trgu Oslobođenja u Nikšiću. Povod za ovakav čin jeste nepoštovanje zakona o volonterizmu u Crnoj Gori i zloupotreba volonterskog rada. U prilog tome ide i poslednji sramni događaj u kome su volonteri naše organizacje ostavljeni na cjedilu. Naime, organizatori Balkan Dance festivala, sa kojima smo do sada imali dobru saradnju, su naše volontere ostavili na cjedilu drugi dan festivala, ostavivši ih na bez smještaja hrane i prevoza. Inače, drugi dan festivala je otkazan zbog nevremena, pa su naši volonteri ostavljeni da se sami snalaze na velikom nevremenu. Zahvaljujući g-đi Trajanki Ristić, koja je našim volonterima obezbijedila prevoz od Ulcinja i Bara, i zahvaljujući Željezničkom prevozu Crne Gore koji je omogući prevoz volontera od bara do Nikšića, naši su volonteri  uspjeli da dođu do Nikšića bez nekih velikih posledica. Moramo naglasiti da ovo nije prvi slučaj, jer se uzadnjih par mjeseci organizatori volontiranja prema volonterima odnose kao prema fizičkim radnicima. Moramo napomenuti da volonterski rad ima veliki značaj za zajedniicu, kao i za čitavo društvo, i da ovakav odnos prema volonterima šteti daljem razvoju crnogorskog društva. Osjećamo se kao da ovde ne smijemo biti ono što želimo. Ostaje nam samo da se nadamo da će neko uvidjeti značaj volonterizma i poštovati naš nesebičan rad i trud od samog početka postojanja organizacije. Jer, volonteri nisu plaćeni zato što su bezvrijedni, već zato što su neprocjenjivi! 

Gostovanje Volontera na Televiziji Nikšić

Marina Došen i Sandra Bijelić, članovi Volontera Crne Gore, gostovali su na televiziji Nikšić, kao i na radiju Nikšić, gdje su govorile o implementaciji projekta "I ja sam vaš drug", ciljnim grupama i realizovanim aktivnostima, kao i aktinostima koje će se realizovati u narednom periodu. Takođe, javnosti je predstavljeno funkcionisanje Volonterskog socijalnog servisa, kao i akcije koje će uskoro biti realizovane.

Realizovana treća kreativna radionica

Dana 07.06.2016. godine, realizovana je treća kreativna radionica, u okviru projekta "I ja sam vaš drug", koji je finansiran od strane Vlade Crne Gore, kroz konkurs od prihoda na igre na sreću. Radionica je realizovana u OŠ "Luka Simonović". u Radionici je učestvovalo četvoro djece sa smetnjama u razvoju, koja su uključena u redovnu školsku nastavu.

Realizovana druga kreativna radionica u OŠ "Olga Golović", Nikšić

Dana 20.05.2016. godine realizovana je druga kreativna radionica, u sklopu projekta "I ja sam vaš drug", koji je finansiran od strane Vlade Crne Gore, kroz konkurs od prihoda za igre na sreću.

Dana 18.05.2016. godine Volonteri Crne Gore su realizovali prvu kreativnu radionicu, u okviru projekta „I ja sam vaš drug“, koji je finansiran od strane Vlade Crne Gore, kroz prihode od igara na sreću. Radionica je realizovan u JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju. 

Dana 18. 05. 2016. godine realizovana je prva kreativna radionica u JU Dnevnom Centru za djecu sa smetnjama u razvoju u Nikšiću. Radionica je realizovana u sklopu projekta „I ja sam vaš drug“, koji je finansiran od strane  Vlade Crne Gore,  kroz konkurs  od prihoda  za igre na sreću. Radionicu su vodile Marina Došen i Sandra Bijelić.

U radionici je učestvovalo osmoro djece sa smetnjama u razvoju.

Dana 07.05.2016. godine Volonteri Crne Gore su realizovali akciju podjele osnovnih životnih namirnica u kolektivnom smještaju u naselju Trudbenik – Nikšić. Akcija je realizovana u okviru projekta „Volonterski socijalni servis“, koji je finansiran od strane Vlade Crne Gore, kroz konkurs od prihoda za igre na sreću.

Obnovljena saradnja sa firmom "Popović" D.O.O.

Na sastanku, održanom 28.03.2016. godine, Volonteri Crne Gore su dogovorili saradnju sa firmom "Popović" D.O.O. koja će donirati 1250kg brašna za tekuću godinu, a koje će biti podijeljeno korisnicima Volonterskog socijalnog servisa. 

U četvrtak, 10.03.2016. godine, Volonteri Crne Gore su dali saopštenje za javnost, koje se tiče realizacije projekta "I ja sam vaš drug". Saopštenje je izašlo u svim štampanim i elektronskim medijima u Crnoj Gori.

U okviru projekta "I ja sam vaš drug" do sada su realizovane radionice u dvije osnovne škole na području opštine Nikšić: OŠ "Ratko Žarić" i OŠ "Dušan Bojović". 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekat "I ja sam vaš drug" je finansiran od strane Vlade Crne Gore, kroz konkurs od prihoda od igara na sreću. Cilj projekta je unapređenje pružanja usluga ranjivim grupama na teritoriji opštine Nikšić, a kroz poboljšanje kvaliteta društvenog i kulturnog života djece sa smetnjama u razvoju, a koja su učenici osnovnih škola sa područja opštine Nikšić.

Projekat "Volim, učim i želim pomoći, jer stari je moj drug" je realizovan u periodu od 1.08.2014. do 20.11.2014. godine. Projekat je imao za cilj da se kroz promociju filantropije, promoviše humanost i humanitarni rad, da se mladi edukuju o važnosti humanosti i humanitarnog rada kao najbitnijeg pokazatelja filantropije. Takođe, cilj projekta je bio da prikupimo sredstva za pokretanje fonda "65+", koji ima za cilj prikupljanje sredstava za pomoć starim i nemoćnim licima na teritoriji opštine Nikšić, kroz volonterski klub sa imenom naše organizacije.

Please reload

bottom of page